Fælles forståelse giver bedre faseskift

Gode faseskift øger værdien i byggeprojekter betragteligt. Samtidig er netop faseskiftene en af byggeriets helt store akilleshæle. Men den gode nyhed er, at man med en mere systematisk tilgang til faseskiftene kan gøre meget for at minimere tab af viden og værdi.

Første skridt i den rigtige retning er at øge forståelsen af, hvad der egentlig foregår i et faseskift. I vejledningen "Perspektiver på byggeriets faseskift" skitserer Værdibyg derfor fem forskellige perspektiver til at forstå faseskiftene.

De fem perspektiver:

perspektiver paa faseskift

Det optimale er naturligvis, at alle i byggeriet opfatter faseskiftenes forløb og funktion på samme måde. Derfor opfordrer Værdibyg til, at byggeriets aktører i startfasen tager grundige diskussioner af, hvordan man kan nå til fælles forståelse og herved håndtere faseskiftene optimalt.

Læs i vejledningen "Perspektiver på byggeriets faseskift" mere om de fem perspektiver og find ud af, hvordan din forståelse af faseskift adskiller sig fra andres. Find også en liste med spørgsmål, du kan bruge til at facilitere en diskussion af faseskiftenes udfordringer.